Migron Complex

Na 30 dagen kunt u Migron al beoordelen!
De samensteling van Migron Vitamine Complex softgels bestaat uit:
Vitamine D3, Omega 3, Vitamine A, Foliumzuur & Vitamine B12

Vitamine D3

De aanmaak van vitamine D wordt hoofdzakelijk geactiveerd door zonlicht op de huid. Het wordt in het algemeen onvoldoende verkregen via de voeding. De laatste decennia hebben grote veranderingen gebracht in de dagelijkse leef en eetgewoonten. We werken meer binnenshuis, reizen per auto of trein, sporten binnen in fitnesscentra, computergames, artsen/dermatologen adviseren zonlicht op de huid zoveel mogelijk te vermijden en we dragen kleding die ± 95% van ons lichaam bedekt. Bij kunstlicht en achter glas wordt in de huid geen vitamine D3 aangemaakt. Frappant detail is dat een recent onderzoek laat zien dat de bevolking van het zonnige Miami grote vitamine D-tekorten vertoont. Dit alles onder de invloed van onvoldoende zonlicht op de huid maakt het toenemende vitamine D-tekort tot een alarmerende gezondheidsfactor. De rol van vitamine D wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor de meest bekende risicogroepen zoals ouderen, jonge kinderen, zwangere en gesluierde vrouwen, maar zelfs voor de gehele bevolking wordt het duidelijk dat vitamine D een belangrijke rol in het lichaam speelt. Vitamine D is een belangrijke vitamine voor vele lichaamsfuncties. Zo draagt het bij tot de opname van calcium en fosfor uit de voeding en verhoogt het de opname van kalk in de botten. Maar vitamine D draagt ook bij tot een normale werking van de spieren en tot de instandhouding van normale tanden. Verder draagt het bij aan een normale celdeling en helpt het het (natuurlijk) immuunsysteem van de lichaamscellen.

Omega-3

EPA en DHA kunnen bij een dagelijkse inname van 250 mg een gunstige invloed hebben op het hart. DHA is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen. Daarnaast draagt het bij een inname van 250 mg per dag bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen en het functioneren van het netvlies. Onderzoek heeft aangetoond dat EPA kan helpen om de gewrichten soepel te houden. DHA is van groot belang voor de opbouw en werking van het zenuwstelsel, met name de hersenen. Een voldoende hoge spiegel aan DHA is van essentieel belang voor de prikkelgeleiding, informatieverwerking en het leerproces.

Vitamine A

Vitamine A is in het lichaam nodig voor een normale celgroei, het functioneren van het immuunsysteem, het onderhoud van de huid, slijmvliezen en het gezichtsvermogen. Vitamine A is van belang voor de opbouw van haarvaten en daarmee voor de gezondheid van alle cellen. Bètacaroteen is een bron van Vitamine A en een antioxidant dat een gunstige invloed heeft op ouderdomsverschijnselen en zorgt mede voor een goede weerstand.

Foliumzuur

Foliumzuur wordt ook wel vitamine B11 genoemd. Het is vooral aanwezig in groenten en volkorenproducten. Foliumzuur speelt een belangrijke rol in het lichaam. Het is bijvoorbeeld nodig voor de aanmaak van de rode bloedcellen en voor de werking van de zenuwen. Bovendien is het zeer belangrijk voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel.

Vitamine B12

Vitamin B-12 speelt een rol bij de bloedopbouw, ijzeropname en de omzetting van foliumzuur. Vitamine B-12 is een methyldonor en helpt daardoor bij het verlagen van het homocysteïne gehalte in het bloed. Vitamine B-12 is goed voor het geheugen.